Sestavine – obvezne:
moka (pirina, pšenična,…),
mlačna voda
Sestavine – po želji:
laneno seme (zmleto ali v zrnju),
materina dušica – posušena,
kvas
Na očiščeno delovno površino nasujemo moko.
Na sredini naredimo jamico.
Dodamo suhe sestavine (sol, laneno seme,…).
V jamico počasi nalijemo vodo.
Gnetemo.
Po potrebi dodajamo vodo ali moko.
Z dodatno moko zmanemo moko s prstov.
Pri tem nastajajo svaljki, ki…
jih tudi vgnetemo v testo.
Kruhek pokrijemo in pustimo počivati 15-20 min.
Starši z nožem nekajkrat vrežejo vanj.
Zato bodo potrebovali oster nož.
Peka prazgodovinskega kruhka - tehniški dan
Kolaž fotografij je dodatni učni pripomoček za učence OŠ Zalog, ki bodo v maju 2020 spekli prazgodovinski kruhek. Načrtovani tehniški dan z izkustvenimi delavnicami v izvedbi ArheoVeda, je zaradi izrednih razmer, uvedenih ob epidemiji Convid-19, odpadel.
Straši, veseli bomo fotografij izdelkov vaših otrok, ki jih bomo ob vašem soglasju objavili na naši spletni strani.